Väestönsuojat ja suojatuotteet

Olemme kokenut väestönsuojien ja niihin liittyvien suojatuotteiden ammattilainen. Konsultoimme, suunnittelemme, toteutamme sekä varustamme S1-luokan väestönsuojat kaikkialla Suomessa. Saat kauttamme kaikki väestönsuojien rakentamiseen, varusteisiin ja suunnitteluun liittyvät palvelut.

Meidät tunnetaan erityisesti osaavista asiantuntijoistamme, nopeasta toimintatavasta sekä työmme laadusta. Voit luottaa, että kauttamme saat hyvät ja ammattitaitoisesti toteutetut tuotteet!

Tehokkuus on valttimme

Meillä on alalta pitkä kokemus ja vahva asiantuntijuus. Toteuttamamme valu on valmis jopa viidentenä työpäivänä. Ota meidät mukaan jo suunnitteluvaiheessa, niin säästät sekä rahaa että hermojasi!

 

Väestönsuojat vaatimusten mukaan

Väestönsuojat rakennetaan turvaamaan ihmisiä erilaisilta katastrofeilta. Sen vuoksi on tärkeää, että ne toteutetaan ammattitaitoisesti. Väestönsuojan rakentamisvelvoite määräytyy rakennuksen koon, käyttötarkoituksen ja henkilömäärän mukaan.

Kokonaispaketti A-perustukselta

 • Betonirakennesuunnitelmat
 • Betonirakenteet paikallavaluna (perustukset, lattia, seinät, holvi ja sortumalaatta)
 • Valuosat ja sijoittelupiirustus (ovet, luukut, ilmanottoputkistot ja muut läpiviennit)
 • Jälkitoimituspaketti, sis. lakisääteiset kriisinajan laitteet ja varusteet asennettuna sekä tiiveysmittauksen

Suosittelemme aina kokonaispaketin tilaamista samalta toimijalta. Tämä on yleensä tilaajan kannalta  vaivattomin ja kustannustehokkain ratkaisu. Myös jälkitoimituspaketti kannattaa tilata meiltä. Meiltä saat kaiken kerralla kuntoon, nopeasti ja ammattitaitoisesti!

Suunnittelusta toteutukseen

Olemme toteuttaneet yli 150 väestönsuojaa yli 60:llä paikkakunnalla. Tunnemme siis paikkakuntakohtaiset tulkintaerot vaatimusten suhteen. Tavassamme toteuttaa väestönsuoja paikallavaluna voi tiiveysvaatimusten toteutumisen suhteen olla huoletta. Väestönsuojien varustus sisältää aina myös väestönsuojan tiiveysmittauksen ja tarkastuspöytäkirjan.

Autamme mielellämme asiakkaitamme väestönsuojan eli arkikielisesti usein pommisuojan rakentamiseen liittyvän byrokratian ja rakenneratkaisujen kanssa. Usein olemmekin mukana jo rakennushankkeen suunnitteluvaiheessa miettimässä kustannustehokkainta tapaa toteuttaa vaatimukset täyttävä väestönsuoja. Vuosisopimusasiakkaillemme olemme antaneet tarkat hinnastot, joilla toteutamme väestönsuojat kohteesta ja sijainnista riippumatta.

Väestönsuoja-asentajamme ovat tottuneet myös muiden betonibunkkereiden tekoon. Samalla tekniikalla on helppo toteuttaa mm. vesitiivis sprinkleriallas.

Faktaa

Oleellisimmat faktat S1-luokan väestönsuojien toteutukseen

(Pelastuslaki 379/2011, SPEK, 2016)

Miksi teettää väestönsuoja paikallavaluna?

Teettämällä väestönsuoja paikallavaluna saadaan samassa paketissa kustannustehokkuuden tarkastelu, tehokkaat rakennesuunnitelmat, kaikkien rakenteiden toteutus perustuksista alkaen, valuosat sijoituspiirustuksineen ja väestönsuojan varustelu määräysten mukaiseksi.

Toteuttaessamme väestönsuojan paikallavaluna, saamme sovitettua kaikki työvaiheet yhteen ja rakennettua aikataulun kunkin työmaan tarpeet huomioiden. Ulkoseinien, holvin ja sortumalaatan betonointi hoidetaan yhdessä erässä saaden aikaan saumattomat ja tiiviit rakenteet. Työnjohtajamme hoitaa kaikki tavarantilaukset ja työn organisoinnin.

Paikallavaluväestönsuojan edut

 • Rakenteiden tiiveys saadaan varmistettua, sillä juotettavia työsaumoja ei jää (joissain kohteissa vesitiiveyden varmistamiseksi elementtirakenteet on peräti kielletty)
 • Nopeimmillaan saamme väestönsuojan toteutettua paikallavaluna 4 työpäivässä, yleensä noin 1-3 viikossa
 • Laajempi toimitussisältö: tarvittaessa pystymme toteuttamaan kohteen kaikki muutkin betonirakenteet rakennesuunnitelmineen
 • Tarkka ja pitävä hinnoittelu
 • Elementtirakenteisissa väestönsuojissa perustukset ja lattia ovat elementtitekniikasta johtuen haastavampia toteuttaa ja jäävät yleensä tilaajan hoidettavaksi. Hintavertailussa tuleekin olla tarkkana, että elementtirakenteisen väestönsuojan työmaakulut tulee laskettua oikein. Autamme mielellämme vertailun tekemisessä.

Miksi juuri A-perustus?

Olemme yksi johtavista betonirakenteiden toteuttajista, joka on valinnut yhdeksi liiketoiminta-alueekseen optimoidut paikallavaluväestönsuojat. Alaan erikoistuneena yrityksenä tunnemme säädökset ja suunnittelemme väestönsuojat erittäin kustannustehokkaiksi. Toteutamme vuosittain lähes 10% kaikista Suomessa rakennettavista väestönsuojista.

Palvelualttiutemme on huippuluokkaa. Tästä syystä meille muodostuukin usein pitkiä asiakassuhteita. Toimituksen hoidamme nopealla toimitusajalla erittäin joustavasti ja tehokkaasti. Toteutamme mielellämme kohteet myös tilaajan omilla suunnitelmilla. Meidät voi ottaa mukaan heti projektin alkuvaiheessa. Tällä tavoin saadaan kustannustehokkaimmat ratkaisut aikaan ilman turhia uudelleen suunnitteluita.

 

Kuinka rakennus toteutetaan

Ota yhteyttä

Marko Liukko

Marko Liukko

Myynti ja Konsultointi

marko.liukko@a-perustus.com

044 981 4907

Asiakaspalautteita

 • “Hienosti on kyllä hommat sujunut Teidän kanssa. Tekeviä jätkiä teillä ja reipas ja ammattimainen meininki.”
 • “Nuoria ja nopeita, sähäkästi käyttää. Nopea toimitus, mitään moitteita ei löytynyt.”
 • “Väestönsuoja oli kyllä hyvä. Siinä ei ollut mitään.”
 • “Ensin mietin, paljonkohan noita nuoria miehiä pitää auttaa, mutta mielikuva mureni väestönsuojatöiden alettua. Ei tuommosia miehiä löydy koko Kymenlaakson alueelta.”
 • “Samanmittaisia kaikki, touhunporukkaa kerta kaikkiaan, toiminta oli ku muurahaispesässä.”
 • “Ensimmäinen väestönsuojaprojektini. Jätkät otti homman hanskaan heti alusta lähtien. Jämäkkä ote sai säästöjäkin aikaan erityisesti suunnittelun kautta.”
 • “Saatte hoitaa myös väestönsuojan varustuksen, ku ootta Oulusta.”
 • “Yhdenlainen ennätys. Ei ole ennen minun työmaalla väestönsuojaa noin nopeasti tehty. Huippu ukkoja.”
 • “Nuoria mukavia poikia nuo väestönsuojan tekijät. Laittoi kyllä mielikuvat raudoittajista uusiksi.”
 • “Homma on pelannut, jatketaan yhteistyötä”
 • “Hoitivat väestönsuojan rakennesuunnittelunkin. Helpolla päästiin.”
 • “Hoitivat väestönsuojan rakennesuunnittelunkin. Helpolla päästiin.”
 • “Enpä olisi arvannut, että tekemällä ylimääräisen pätkän väliseinää, saadaan säästöjä aikaan.”